Cursussen en aanmelden

Aanbod cursussen 

'Basiskennis positioneren' is mogelijk op elke gewenste locatie in Nederland. Kosten zijn € 10,- euro per deelnemer en de cursus duurt twee uren. En geaccrediteerd voor 2 punten.

Data is in overleg nader te bepalen en de cursus wordt gegeven op uw locatie.

'Positioneren is een vak!' wordt gegeven op onze eigen locatie Sasker van Hearingawei 12 te Marsum. (of in overleg op uw locatie) Kosten voor de cursus is per deelnemer € 175,- Euro. De cursus is volledig verzorgd. Data is iedere 1e donderdag van het kwartaal. En geaccrediteerd voor 7 punten.

Aandachtsvelders decubitus, verpleegkundigen krijgen veel handvaten aangeboden, tips en tricks om cliënten op een juiste manier te positioneren.

Basiskennis positioneren - Wat gaan we doen en leren?

Na deze cursus weet de cursist de 5 REBA regels m.b.t. positioneren. Door nieuwe inzichten weet de cursist beter hoe de rugligging, zijligging, evt. buikligging en wisselhoudingen moeten worden toegepast. Deze nieuwe inzichten kunnen later in de praktijk worden uitgevoerd. Deze cursus bestaat uit 1/3 theorie, 1/3 praktische uitleg en 1/3 oefenen.

'Basiskennis positioneren' duurt ongeveer 2 uur + 20 minuten. Download hier het programma overzicht

Een cursus geschikt voor zorgprofessionals die te maken hebben met houdingsmanagement ten aanzien van het liggen van patiënten. Zorgprofessionals zoals: fysiotherapeuten, ergotherapeuten of ergocoaches. De cursus 'Positioneren is een vak!' is ook geschikt voor verpleegkundigen en aandachtsvelders decubitus die vooraf de cursus 'Basiskennis positioneren' hebben gevolgd. Na het afronden van de cursus 'Positioneren is een vak!' kan de cursist een individueel ligplan maken en ten uitvoer brengen in de praktijk.

Positioneren is een vak! - Wat gaan we doen en leren?

We gaan stappen doorlopen om inzicht te krijgen wanneer je welke middelen en orthesen inzet. Vanuit de eigen werkervaring van de cursist m.b.t. het positioneren van ligorthesen zoekt de cursist een case studie / probleemsituatie die complex is en nog niet (naar tevredenheid) is opgelost. Met de aangeboden theorie en vakkennis worden situaties besproken en vaardigheden geoefend om tot (meerdere) oplossingen te komen.

De cursist is naderhand in staat om te beoordelen waarom voor welk type ligorthese gekozen kan worden en op welke wijze in de (eigen) praktijk kunnen worden toegepast. De cursist gaat leren over de werking van ligorthesen en hoe deze moeten worden geconstrueerd. De cursus bestaat uit een theoretisch deel en hands-on praktijk situatie(s). We gaan dus de opgedane specialistische kennis gelijk toepassen! Met een groepje cursisten gaan we actief en effectief de leerdoelen bereiken.

De cursus 'Positioneren is een vak!' duurt een dag en is volledig verzorgd. Download hier het programma overzicht

Beide cursussen worden verzorgd door een gecertificeerde DPO trainer. DPO staat voor Dynamische Positionering Orthese. De theoretische kennis wordt verzorgd door een gediplomeerd praktijkopleider en/of gespecialiseerde DPO trainer / adaptatie adviseur.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zsm contact met u op

 

Telefoon: +31 (0)58 785 2013

 Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

REBACARE® Inventieve hulpmiddelen

Plan een passing!

Bestellen met factuur

Bestel met vergoeding

Bekijk onze instructievideo

Contact REBACARE®
info@rebacare.nl 
info@rebacare.com

Bezoek ons op LinkedIn
Bezoek ons op LinkedIn

Locatie van REBACARE®
Sasker van Heringawei 12
9034 GD  Marsum
Nederland

 

Telefoon REBACARE®
+31 (0)6 49327639
+31 (0)58 785 2013

REBACARE® Telefoonnummer

Keurmerk EPUAP - European Pressure Ulcer Advisory Panel

Download hier:
Algemene voorwaarden REBACARE®
 

REBACARE® EnglishREBACARE® DeutschLRQA Gecertificeerd - ISO 13485SEMH GecertificeerdMaatschappelijk Verantwoord Ondernemen - ISO 26.000

Cursussen en aanmelden bij REBACARE®